Учебни материали

Във всеки учебен курс се използва и подходящ учебник/учебен комплект, съобразен с нивото на ученика/групата, установено при записването му в центъра и полагането на диагностичен тест. Използването на учебници започва от 1-ви клас нагоре. До 1-ви клас не се използват учебници, вместо това, децата овладяват английския език чрез забавна смесица от игри, песни, творчески занимания и пресъздаване на реални ситуации. По време на курса изучават думи, свързани с най-често срещани теми в ежедневието на малките деца - например цветове, числа, семейство, чувства, играчки и животни. Учебниците, които използваме за групите и учениците в училищна възраст (от 1-ви клас нагоре) са издания на National Geographic Learning - Our World Starter, Happy Trails 1, Happy Trails 2, World Wonders 1, World Wonders 2, World Wonders 3, World Wonders 4. Те са съвместно издание на National Geographic Learning и Cengage Learning. Посредством тях учениците имат възможността учейки английски език чрез прекрасните снимки и текстовена National Geographic, да свързват наученото с опознаването на света. Те изучават не просто езика, но и интересни факти за други държави и места, благодарение на интересните приключения на пандата Ту, леопардчето Лео и сурикатчето Миа, които пътуват в различни страни по света. Материалите в учебниците са базирани на приключенски истории, песни, комикси, игри и проекти, които развиват комуникативни умения на децата по английски език.

World Wonders е увлекателна учебна система в четири нива Beginner Intermediate (A1- B1), която съчетава поразително красиви снимки и статии, вдъхновени от съдържанието на National Geographic. Материали на National Geographic са също включени и в DVD записи към всяко едно от нивата.

Учебниците, които използваме за курсовете с възрастни са изданията на Pearson Longman Cutting Edge. Те представляват съвременна система в 6 нива и имат доста теми, богати на съдържание. Употребата им е лесна, имат и достъпна структура. Ангажира и мотивира учащите да общуват свободно и уверено. Те са специфично проектирани, за да стимулират използването на комуникативния метод.

Освен гореспоменатите учебници, материалите, които използваме за нашите обучителни цели, формират еклектичен набор от учебни помощни средства, покриващи пълната гама учебни стилове, включително аудио-музикални, социални, кинестични, визуални, логически и вербални.

Contact us
1000 characters left