14.01.21

ABC онлайн супер звезди – малки, но светещи най-ярко

По време на пандемията всички трябваше да се адаптираме към нов начин на живот, на работа и на учене. Това създаде много нови предизвикателства и ни принуди да променим начина, по който взаимодействаме по между си и прекарваме ежедневието си.

Както всички училища, така и ние преминахме на изцяло дистанционно обучение в края на октомври 2020, в което се включиха огромна част от нашите ученици. Уроците продължиха да се случват на живо, онлайн със съответните учители, като единствената разлика беше в това, че материалите и упражненията се изпълняваха онлайн, а домашните се изпращат под формата на снимки или чрез онлайн форми.

За учениците, които могат да четат, пишат и да използват компютър/телефон, това не беше предизвикателство и още след първите уроци успяха да се адаптират и да се справят с материала отлично.

За най-малките ни ученици, някои от които на 3 годишна възраст, онлайн уроците бяха съпроводени с редица трудности и проблеми.

По време на урок на живо, младите ученици учат и усвояват материала посредством игри, песни, креативни и забавни активности. Изключително трудно е да се пресъздаде същата атмосфера, среда и усещане онлайн, но децата ни и техните невероятни родители успяха да се справят с предизвикателството и въпреки глобалната пандемия, да продължат да учат и да дават най-доброто от себе си.

Вижте някои от нашите онлайн супер звезди, които гордо представят работата си през последните месеци.

Видео уроци, игри и онлайн упражнения за най-малките групи

Решихме, че за малките групи ще бъде най-лесно да учат с предварително записани видео уроци, които могат да стопират, да връщат назад или да гледат многократно, за да разберат материала възможно най-добре.

Изпратихме допълнително на всяко дете пакети за вкъщи с упражнения и дейности, които могат да извършват, докато гледат уроците.

Включихме игри и песни, за да ги развеселим и да запазим емоцията, както при уроците на живо.

Създадохме много работни задачи и онлайн упражнения, за да могат децата да ги попълват лесно през таблет, телефон или компютър.

Изпратихме ги на лов за съкровище в техните домове.

А една от малките ни суперзвезди дори започна да учи по-малкия си брат.<?p>

Contact us
1000 characters left