01.07.21

Приключения навън

There is no translation available.

Най после дъждът спря и миналата седмица слънцето се показа точно за нашата АВС седмица с приключения навън!

Започнахме седмицата с разходка до парк Света Гора, едно страхотно място за забавления и прекрасни гледки към нашия град.

 

В последните години бяха обновени и добавени много нови неща из между горското кътче, които да забавляват и изморят нашите деца.

Прекарахме деня със слънце, бягане, игри и много забава.

 

Всички се спуснахме със така наречения “zipline” (зиплайн), дори и учителите!

 

Катерихме се, играхме в парка, тренирахме на уличния фитнес и уреди, поставени там и играхме футбол на игрището.

Във Вторник отново бяхме навън. След като научихме повече за жизнения цикъл на растенията и сътворихме собствени плакати с тази информация за нашата класна стая, взехме инструментите си и се захванахме за работа в нашата АВС градинка.

Нашите приятели от “Morgan’s Plants” отново ни осигуриха красиви и интересни растения, които добавихме към нашата градинка, която започнахме преди 2 години.

 

Децата работиха усилено, разчистиха клони и плевели, после засадиха всички нови растения и сега градинката е още по-красива!

В Сряда, отново поехме на пешеходно пътешествие, този път се отправихме към Карталските водопади, в близост до Велико Търново.

Насладихме се на пикник обяд точно до големия водопад и си направихме красиви снимки за спомен.

Следихме внимателно за животинки по горската пътека и успяхме да се натъкнем на малка змия, която съдейки по виковете доказа, че момичетата са по-смели от момчетата!

Четвъртъкът ни беше по-спокоен - с активности като лов на съкровища в парка. Тогава научихме и за животните, които можем да видим в горите на България.

Завършихме седмицата с още едно пешеходно пътешествие, този път до местност Ксилифор, където се насладихме на слънце, отпочинахме на пикник одеалата, разбира се играхме безброй игри и накрая заслужено имахме барбекю обяд!

Contact us