23.04.20

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА

Здравейте приятели,

Вчера на 22-ри април, отбелязахме Международния ден на Земята. Тази година той е по-специален, тъй като чествахме 50-тия път. Идеята се ражда през 1970г. в САЩ. Организатор е сенаторът Гейлърд Нелсън. Тогава близо 20 милиона американци излизат по улиците, за да заявят искането си за приемане на екологични закони.Те постигат целта си, а протестът е обявен за най-голямото граждансо събиране в историята на света.

По-късно е създадена и Международна мрежа за Деня на Земята, която днес работи координирано с193 държави по различни проекти за опазване на климата и околната среда. Ние, от АВС Езиков Център, решихме да отбележим празника чрез задание към третите класове, а именно, който желае, да направи малък проект с картинка на тема земя и да използва наученото от последните два урока (going to, not going to) и да напише няколко изречения какво ще направи за доброто на земята.

 

 

Проектите са на: Ивана 3В, Магдалена 3Б, Шанел 3 В, Сара 3А и Кристиян 3С, Никол Мицова 4В, Ивайло Иванов 4А, Александра Александрова 3В, Татианна Русева 4В

 

 

Contact us
1000 characters left