24.06.21

ABC Млади Репортери

В нашите две седмици “Млади репортери” научихме много за новините и какво е нужно, за да бъдеш репортер.

Започнахме като се запознахме с работата на вестниците, какво се иска, за да си добър журналист и как точно се печатат вестниците.

Успяхме да направим наши собствени заглавни страници, да се интервюираме помежду си и да напишем статии и новини за нашия вестник.

 

Прекарахме страхотен ден, като посетихме редакцията на вестник Янтра Днес, запознахме се с журналистите там и научихме много за това как се издава вестник. Благодарим сърдечно на главния редактор Весела Кънчева, която ни запозна със процеса, разказа ни подробно за дейността им и сподели своя опит и вдъхновение. Успяхме да видим как се подготвят страниците за вестника всеки ден, успяхме и да зададем всички разнообразни въпроси, които имахме.

 

 

След това поехме и към печатницата, където се принтират различни вестници всеки ден. Научихме много за процеса на печат и успяхме да видим как точно става.

 

 

 

 

 

 

 

Наред с всичко това, също научихме и доста за новините и се забавлявахме много като създадохме нашата новинарска емисия “ABC News”, пълна със смешки.

 

Contact us
1000 characters left