Street Hearts BG

Имахме възможността да прекараме чудесен ден в Street Hearts Bg и да се запознаем отблизо с тяхната невероятна дейност.

Децата от групата от лятното ни училище прекараха деня в опознаване на кучетата в приюта, както конете, прасетата и пилетата и научиха колко е важно кучетата и котките да бъдат кастрирани, за да се спре проблема с бездомните животни в България.

Като училище, ние подкрепяме Street Hearts Bg и правим месечни дарения, за да подпомогнем тяхната дейност. Ако искате да разберете повече за Street Hearts Bg или как можете да помогнете, посетете техния уеб сайт www.streetheartsbg.com/  или да ги откриете във Фейсбук: facebook.com/StreetHeartsBG

За тях

През юни 2013-а Ема и Антъни се преместиха в новия си дом в България и започнаха живота си в с. Глушка, близо до Дряново, Централна Северна България. Представяха си, че ще живеят простичък, лишен от стрес живот. Скоро обаче бяха шокирани от огромния брой бездомни кучета в страна, от страданието им, от лошото отношение към тях и от пълната безнадежност в местните, че нещо може да се подобри.

Много кучета се озовават на улицата, защото са болни, бременни или собствениците им не ги искат повече. Когато Ема и Антъни дойдоха в България бездомни кучета бяха навсякъде - в селата, в града. Ако отидете на обяд някое куче щеше да застане до вас с надежда за храна. Това беше сърцераздирателно. Някои хора ги хранеха, но мнозина ги пъдеха, ритаха, хвърляха камъни по тях, а персоналът в заведенията беше, откровено казано, жесток. Една от сервитьорките веднъж се пошегува, че едно бременно куче е курва. Почти нямаше разбиране за бремето, което носят тези кучета. Нямаше програма, нямаше план за спасението им. Единственият начин местните да контролират ситуацията беше или да ги разстрелят, или да ги отровят.Допълнителна информация

  • Website: www.streetheartsbg.com
  • E-mail address: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Contact us
1000 characters left